Actualment esteu veient El Jovent, un restaurant per fer feliç a tota la família

El Jovent, un restaurant per fer feliç a tota la família

Xavi Rivas, propietari del Jovent de Colera, explica que a la seva carta es combinen els plats pels més menuts amb especialitats com els arrossos, carns a la brasa amb foc de llenya, un ampli assortiment d’entrants de peix i marisc i els peixos del mercat que varien cada dia. Pels paladars més exigents, també disposa d’una oferta de més de 50 varietats de vi.

Com va néixer El Jovent?

Els meus pares van obrir un snack-bar-xurreria a la plaça l’any 1969 i posteriorment van portar la pensió-restaurant Sport, també a la plaça. L’any 1982 varen comprar les naus de l’antiga fàbrica de sucs de fruita i van construir el restaurant (pel jovent de casa), i d’aquí ve el nom del restaurant que va ser inaugurat el juny d’aquell mateix any.

Quina és la filosofia i l’oferta culinària del restaurant?

Som una empresa petita, familiar, i ens hem adaptat als canvis que ha experimentat el turisme al nostre entorn. Colera és ara un poble de segona residència i d’apartaments que lloguen famílies senceres. Així doncs també tenim una carta ‘familiar’, amb plats pels més menuts, encara que també oferim arrossos, que és una de les nostres especialitats, carns a la brasa amb foc de llenya, un ampli assortiment d’entrants de peix i marisc i els peixos del mercat que variem cada dia.

També oferiu una carta de vins que arriba fins a les 50 varietats. Quines destacaries?

Molta gent em diu que són molts, però que puc dir, és un món que m’apassiona i m’ho passo molt bé triant quina carta de vins vull tenir. Quan el client no sap que demanar, m’agrada poder oferir-li un vi determinat que lligui amb les seves preferències.

El 70% dels nostres vins són d’aquí, de L’Empordà, encara que també hi podeu trobar d’altres D.O.(Penedès, Rioja, Ronda, Navarra, Ribera del Duero, Priorat, Montsant). A més a més, també hem de destacar els vins procedents de les vinyes de Colera.

El restaurant també disposa d’un espai a l’aire lliure?

Tenim una terrassa sota els pins molt acollidora i una altra que podem tancar amb uns tendals verticals que està climatitzada. Això fa que tinguem espais diferents.

Entre els vostres serveis també oferiu la possibilitat de fer celebracions o sopars d’empresa?

Sí. En tenir espais diferents podem fer tota classe de celebracions i ens poden demanar per fer qualsevol mena d’àpat. Nosaltres ens adaptem a les necessitats dels clients.

Un altre motiu per visitar el vostre restaurant és l’entorn que envolta Colera. El paisatge també és un valor afegit, oi? Colera és un lloc encantador, diria que màgic. Ho tens tot a prop, el mar i la muntanya. Quan fa bon temps, és ideal per fer passejades pels camins de ronda, el GR pels més agosarats o la muntanya per passejar amb família. I a l’estiu, la platja. És a dir, que pots fer de tot. I per acompanyar-ho tot plegat, un bon dinar al nostre restaurant.