Actualment esteu veient Xavi Rivas: “El secret és la constància, tenir obert tot l’any”

Xavi Rivas: “El secret és la constància, tenir obert tot l’any”

La Rosy i en Xavi regenten El Jovent, de Colera, un restaurant perfecte per fer un àpat en família o per anar-hi a sopar amb la parella una nit d’estiu.Tenen una llarga història, ara celebren els quaranta anys del negoci familiar.

– 40 anys es diuen ràpidament. Com va començar el Jovent de Colera?

Els meus pares tenien un negoci a Colera, i van comprar una fàbrica de sucs que hi havia aquí per fer un bar pel jovent. D’aquí ve el nom! Recordo amb nostàlgia aquells moments. A l’Instagram hem fet un recull de fotografies d’aquell temps, perquè ha canviat molt.

– Què és el que més els agrada del seu establiment o de la seva feina?

El que més ens agrada és que és un negoci familiar que ha evolucionat amb el temps i hem anat aprenent a fer el que ens agrada i adaptar-ho a les noves demandes de la gent, a la nova cuina, sense perdre mai el contacte amb el client. El contacte, això és el que més ens agrada.

– Quin és l’ambient del restaurant?

Tenim un ambient divers, ve tota mena de gent, gent jove, parelles que venen a sopar a la terrassa perquè és un lloc tranquil i íntim molt agradable a l’estiu. Però els migdies s’omple de famílies, on mengen plegats i ens trobem vàries generacions a la mateixa taula. Normalment, són taules grans, i els fem alguna cosa per picar i després comparteixen un arròs.

– Tenen molt èxit! Quin és el secret?

No sé si èxit és la paraula. El secret és la constància, tenir obert tot l’any i no voler ser un restaurant només obert a l’estiu. Estem molt contents i agraïts de la resposta dels nostres clients. Ve molta gent de l’entorn, també francesos, i també segones residències.

– Quin plat ens aconsella demanar si no hem vingut mai?

Se’ns coneix molt per les paelles i arrossos que fa la Rosy que és la meva dona i cuinera del restaurant. És una cuina de temporada, d’elaboració artesana. Fem guisats, i també ens dediquem al peix, un suquet fet a l’antiga amb la seva picada, o un arròs amb bolets i bacallà, o també un confitat d’ànecs amb allioli de peres. A més, hem elaborat plats de disseny propi per tenir personalitat i caràcter.